Kraniosakral terapi

Kraniosakral terapi

Vid det första behandlingstillfället går vi igenom din fysiska och psykiska sjukdomshistoria och vad du har varit med om som påverkat dig negativt. Därefter får du lägga dig på en massagebänk. Under behandlingen ligger du på rygg och med alla kläder på. Jag börjar med att känna in nervsystemet genom ett lätt tryck på strukturer på huvud, ryggrad och bäckenet.
Med ett lätt tryck, ca 5 gram, mot kroppen kan eventuella störningar i bland annat centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskans flöde, kraniumets ledstrukturer och hinnor, bindväv/fascia luckras upp. Detta stödjer kroppens egna självläkande förmåga. En inte ovanlig reaktion under och/eller efter en behandling när spänningar släpper är att gamla minnen och känslor kommer upp till ytan. Det ger oss en chans att bearbeta det i nuet.
En annan vanlig reaktion är att nervsystemet har lugnats ner och man upplever ett djupt lugn och avslappning.
Metoden behandlar med minsta möjliga motstånd vilket möjliggör att lyssna in hur kroppen vill bli behandlad. Man kör inte över kroppen och dess egna självläkningsförmåga.
Behandlingen tar ca 50 minuter. Därutöver ca 10 minuter för samtal. 

Boka tid direkt via Boka.se:


Om det inte finns några passande tider ring eller sms:a: 073-6729658 så hittar vi ny tid!

Behandlingsmöjligheter:

Den kraniosakrala systemet kan påverka alla andra system i kroppen och en balans eller harmonisering i kraniosakral systemet kan därför alltid ha en effekt på hela kroppen. Därför är följande lista endast ett litet utdrag av vad som kan behandlas.- Kroniska och akuta smärttillstånd
- Axel, nack- och ryggbesvär.
- Whiplash
- Ischias
- Artros
- Reumatiska sjukdomar
- Huvudvärk/migrän
- Tinnitus
- Stress och dess konsekvenser
- Ångest, oro
- Fibromyalgi
- Magbesvär
- Depression/Utmattningssyndrom
- Utmattning
- Sömnlöshet

Kraniosakral terapi kan användas förebyggande, behandlande och rehabiliterande.